Odmor kod kuće

Odmor kod kuće

Poseban izazov kod gradnje ovoga bazena bio je težak pristup ovom uskom zemljištu. No, budući da su svi izvođači radili „ruku pod ruku“ sve je riješeno na zadovoljstvo vlasnika – s rezultatom koji oduševljava svakog.

Jedina prepreka kod gradnje ovoga bazena bio je pristup do vrta. Zbog toga je za
realizaciju bila potrebna dobra i tijesna suradnja između izvođača bazena, Thamm Schwimmbadbau, člana grupe Topras, i svih ostalih izvođača. Sve je to funkcioniralo bez poteškoća tako da su investitori sada vlasnici prekrasnog bazena koji im pruža veliku dodanu vrijednost za slobodno vrijeme.

KAO ODMOR KOD KUĆE
Izgled bazena je trebao biti čist, ali ne i
hladan zbog čega je 8 × 3,5 metara veliki
bazen opremljen samo najnužnijim. Ima
četiri integrirane stepenice za ulazak, a
za rasvjetu su ugrađena četiri podvodna
LED-reflektora. Dizajn okruženja bazena
je jasno strukturiran: iza ruba od svijetlog
kamena slijede uzdužno položene daske od tamnog drveta koje su pak obrubljene uskom trakom svijetlog prirodnog kamena.
Prilikom planiranja vlasnici nisu potpuno zanemarili ni sportski aspekt, ali je u prvom planu bio aspekt wellnessa. Novi bazen je Iz ove se perspektive jasno vidi kako se bazen dobro uklopio u geometriju vanjskog područja. trebao povećati dodanu vrijednost za slobodno vrijeme obitelji i biti oaza opuštanja pored kuće – kao na odmoru, samo kod kuće.
U vanjskom se području nalaze i velikodušno područje za objedovanje, udobni kut za sjedenje s vrtnim namještajem te površina za ležanje. Oba područja za sjedenje natkrita su ostakljenom pergolom tako da je boravak na otvorenom moguć i pri lošem vremenu.

NOVA I UČINKOVITA TEHNIKA
Bazen je prema zahtjevu vlasnika trebao biti „state of the art“, dakle, odgovarati najnovijoj tehničkoj razini te, osim toga, biti energetski učinkovit što, između ostaloga, osigurava podzemno ugrađen solarni rolo pokrov koji duže održava temperaturu vode koja se pomoću dizalice topline zagrijava na 30°C. Njezine solarne lamele koje su na površini prozirne, a s donje strane tamne, pomažu u zagrijavanju vode do 3°C. Neopterećenom užitku u slobodno vrijeme ništa ne stoji na putu.

Ljeti se život obitelji često odvija pod vedrim nebom. Za to na raspolaganju
stoje različita funkcionalna područja, kao npr. lounge za
odmaranje tzv. chillanje ili područje za objedovanje.

Četveronožni član obitelji u vrtu uvijek sudjeluje u svim zbivanjima

Gusto raslinje uz bazen znači i da će vjetar otpuhati lišće u bazen.
Od toga ga štiti rolo pokrov koji je značajan i za energetski učinkovit
rad bazena.

Četiri široke stepenice osiguravaju siguran i jednostavan ulazak u
bazen.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata bazena i saune, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u magazinu BAZENI I SAUNE na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU