Šareno svjetlucajući

MOZAICI

Obitelj iz okolice Ulma željela je u vrtu iza svoje moderne kuće bazen. Prvobitno je to trebao biti klasičan bazen, međutim, prilikom obilaska izložbenih bazena u Taufkirchenu odmah im je zapeo za oko svjetlucajući bazen s mozikom: taj ili niti jedan drugi. Nakon toga su za ostvarenje svog sna o bazenu angažirali tvrtku Poolcultur iz Neu-Ulma. Posebnost bazena s mozaikom iz serije „MLine“ proizvođača Riviera Pool je njegova fleksibilnost: radi se o bazenu od plastike ojačane staklenim vlaknima koji se već u pogonu oblaže staklenim mozaikom talijanskog proizvođača Ezarri, a odmah se postavlja i fuga.

Savršena veza između bazena i kuće
Veličina bazena, boja mozaika te mogućnosti opreme pri tom su varijabilni. Obitelj se odlučila za zeleno-zlatno crvenkasti svjetlucavi mozaik „Ebano“ te također željela nešto dodatne opreme u bazenu. Bočne ulazne stepenice omogućuju da se svih osam metara bazena mogu koristiti za plivanje. U sportske svrhe dodatno je ugrađen snažan uređaj za protustrujno plivanje s turbinom. Posebno je uspješna bila integracija bazena u vrt. Tako, terasa i kuća skladno uokviruju bazen, ploče od WPC-a na terasi u imitaciji drveta i veliki stakleni elementi na fasadi stvaraju izravnu vezu iz unutrašnjosti prema van. Nekoliko mjesta za sjedenje i lounge površina daju opuštajuću atmosferu. Terasa s WPC-om svojim svijetlim drvenim tonom pri tom stvara lijep kontrast spram nešto tamnijoj fasadi kuće. I onda još svjetlucanje bazena na suncu.
Radi sigurnosti, ali i kako bi voda za kupanje uvijek zadržala ugodnu temperaturu, bazen je opremljen podvodnom roletom sa solarnim profilima. Osim toga, tu je i dizalica topline za zagrijavanje vode za kupanje.

Call to Action Title

mnogo više ideja pronađite u magazinu BAZENI I SAUNE na svim kioscima ili u našem ONLINE KIOSKu