Grijanje bazena, Ema – Bazeni i saune br.18

Grijanje bazena, Ema – Bazeni i saune br.18

Grijanje bazena (najisplativije i bešumno)

Grijanje bazena Ema - Bazeni i saune br. 18
Grijanje bazena Ema – Bazeni i saune br. 18

Slovačka tvrtka Microwell od 2015. godine zastupljena je na hrvatskom i slovenskom tržištu. Specijalizirana u proizvodnji toplinskih pumpi i odvlaživača zraka za bazene već nekoliko godina za redom postiže velik rast prodaje u cijeloj Europi, posebno na zahtjevnim tržištima Francuske, Nizozemske i Njemačke.

Grijanje bazena Ema - Bazeni i saune br. 18
Grijanje bazena Ema – Bazeni i saune br. 18

Razloga za to je više, od kojih ističemo tehnološku inovativnost i energetsku učinkovitost, visoku kvalitetu dijelova i izradu u najmodernijoj tvornici u EU kao i vrlo pristupačne cijene uređaja.
Kako su svi uređaji proizvedeni u EU idealni su za projekte koji se financiraju iz europskih fondova.

TOPLINSKE PUMPE ZA GRIJANJE I HLAĐENJE VODE BAZENA
Toplinske pumpe Microwell optimizirane su za grijanje i hlađenje vode otvorenih i zatvorenih bazena, kao i niskotemperaturnih sistema. Također su optimizirane za specifičan raspon temperatura zraka i vode, koje su najčešće korištene kada korisnik želi postići maksimalan toplinski učinak uz minimalnu potrošnju energije.

SPLIT IZVEDBA ZA BEŠUMAN RAD
Microwell u ponudi ima toplinske pumpe u dvije izvedbe: COMPACT i SPLIT. Kompaktni modeli su dobro poznati

Grijanje bazena Ema - Bazeni i saune br. 18
Microwell u ponudi ima i kanalne odvlaživače zraka. Osim veće energetske učinkovitosti odlikuju ih i manje dimenzije u usporedbi sa uređajima sličnih kapaciteta drugih proizvođača.

na tržištu, u jednom kućištu nalaze se svi dijelovi uređaja, od izmjenjivača topline do kompresora. No SPLIT izvedba je potpuna novost na tržištu. Sastoji se od dva odvojena dijela koje čine zračna jedinica sa kompresorom, ventilatorom i isparivačem, te vodena jedinica s izmjenjivačem topline. Međusobno su povezani bakrenim cijevima s freonom, poput svima dobro poznatih split sistema klima uređaja. Kako udaljenost između zračne i vodene jedinice može biti do 30 m, ova izvedba osigurava bešumnost rada i neuočljivost uređaja u vizuri bazena, jer se kompresorska jedinica može postaviti na udaljenijem mjestu od bazena. Izmjenjivač topline se može postaviti u bazensku strojarnicu ili čak ukopati u zemlju i prekriti travom, a kompresorska jedinica postaviti na najpogodnije mjesto. SPLIT izvedba omogućava investitoru, kao i projektantu, veliku fleksibilnost u pozicioniranju toplinske pumpe.

IZNIMAN COP I 2 VRSTE IZMJENJIVAČA TOPLINE
Osim u izvedbi, toplinske pumpe Microwell nude izbor i između dvije vrste izmjenjivača topline: Omega i Premium. Visok COP kod Omega pumpi je dodatno povećan kod Premium modela, pa iznosi čak do 7.9. Ono što je važno naglasiti je da Microwell garantira da se deklarirani kapacitet, kao i COP, ne razlikuje od stvarnog i po tome su

Grijanje bazena Ema - Bazeni i saune br. 18
Toplinska pumpa Microwell Compact- u jednom kućištu nalaze se svi dijelovi uređaja, od izmjenjivača topline do kompresora.

jedinstveni na tržištu. Razlog je u tome što mnogi proizvođači, pogotovo niže kvalitete i cjenovnog razreda, znatno uvećavaju podatke o stvarnom kapacitetu uređaja, pa investitoričesto naručuju uređaje većeg kapaciteta od potrebnog, čineći tako nepotreban trošak.
VISOKA KVALITETA I JEDNOSTAVNOST UPOTREBE
Upravljanje toplinskim pumpama Microwell je jednostavno, putem lako razumljivog digitalnog ekrana. Potpuno su automatske u radu i jednostavne za korištenje.Visoko kvalitetno metalno kućište čini uređaje dugovječnim i otpornim na vanjske utjecaje, poput kiše ili sunca. Isparivač je zaštićen antikorozivnim „GoldFin“ zlatnim premazom sa epoksidom.
NISKA POTROŠNJA ENERGIJE I KOD NIŽIH TEMPERATURA
Toplinske pumpe Microwell osiguravaju toplinski učin od 9 kW sa samo 1.6 kW uložene energije do 26 kW toplinskog učina uz 4 kW uložene energije. Funkcija hlađenja osigurava brzo odmrzavanje omogućavajući cjelogodišnji rad toplinske pumpe ukoliko je vodeni dio (izmjenjivač) instaliran na mjesto gdje temperatura ne

Grijanje bazena Ema - Bazeni i saune br. 18
Split izvedba sastoji se od dva odvojena dijela koje čine zračna jedinica sa kompresorom, ventilatorom i isparivačem, te vodena jedinica s izmjenjivačem topline.

pada ispod 0°C. Raspon radne temperature zraka kod svih modela je od -5°C do +40°C, a uz ugrađenu opciju WINTER od -15°C do +40°C. Jamstvo na uređaje iznosi 2 godine, a izmjenjivačtopline od titana ima doživotno jamstvo protiv korozije.
ODVLAŽIVAČI ZRAKA
Jedan od najvećih problema zatvorenih bazena, wellnessa i jacuzzija je previsoka vlaga zraka nastala uslijed isparavanja vode, što dovodi do nastajanja spora plijesni, a ponekad i do oštećivanja same građevine. Spomenuti problem može se riješiti izbacivanjem vlažnog, zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanjem vanjskog, suhljeg zraka koji je potrebno prethodno zagrijati. Posljedica tog rješenja su iznimno visoki troškovi u eksploataciji. Donekle je moguće smanjenje tih troškova korištenjem rekuperatora zraka, što zahtjeva dodatnu investiciju.
Najekonomičnije i najbolje rješenje, posebno za bazene manjih površina, je postavljanje bazenskog odvlaživača zraka. Odvlaživači zraka danas minimiziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu toplinske pumpe, ovi visokokvalitetni uređaji recikliraju bazenski zrak, odvajajući sadržaj vlage te vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor. Ujedno, koriste energiju dobivenu odvlaživanjem da dodatno zagriju zrak u prostoru, odnosno bazensku vodu ukoliko imaju ugrađenu takvu funkciju (LPHW). Ovi uređaji se mogu postaviti u samu prostoriju s bazenom ali mogu biti i neupadljivi. U tom slučaju se postavljaju u susjednu prostoriju, a u bazenskom prostoru su vidljive samo plastične rešetke na zidu za odsis i ubacivanje zraka. Korištenjem bazenskih odvlaživača zraka održava se komforna vlažnost, minimalizira se kondenzacija, a troškovi zagrijavanja se svode na najmanju moguću razinu. Tvrtka Microwell proizvodi zidne, podne i kanalne modele takvih uređaja oznake DRY, koje odlikuje visoka kvaliteta i inovativnost.

više o bazenima  pročitajte na www.ema.hr ili u magazinu Bazeni i saune