BIS 2017

BIS 2017

Poštovani čitatelji,

izdvojili smo za Vas dio tema koji se nalaze u  ovogodišnjem  izdanju magazina “Bazeni&saune”, a svoj primjerak možete potražiti na svim kioscima.

Kao i svake godine, na pragu proljeća “Bazeni i saune” donose inspirativne projekte vanjskih i unutrašnjih bazena i sauna. Svi ovi projekti dobra su polazišna točka za ideje o vlastitom bazenu, sauni ili wellness oazi.

Bilo da se radio o vanjskom ili unutarnjem bazenu, on podiže vrijednost vašeg objekta, a u slučaju turističkog objekta sve češće je neizostavan dio ponude za goste i otvara mogućnost za dobivanje veće kategorije objekta.

No ono najvažnije, bazen je izvor zdravlja, opuštanja, ugodne i veće kvalitete života. Plivanje je najzdraviji sport jer ne opterećuje zglobove i kralježnicu, pospješuje cirkulaciju i povoljno djeluje na mišićnu muskulaturu. Zato se u vlastitom bazenu možete kvalitetno, svaki dan posvetiti svom zdravlju. Kakav bazen odabrati ovisi o mogućnostima, broju osoba koji će ga koristiti, terenu na koji se postavlja, potrebama vlasnika, razini opremljenosti i još mnogim drugim faktorima.

[publication_supsystic id=”13″]

 

Projekti vanjskih bazena koje prikazujemo vrlo su različiti i mogu biti inspiracija bilo da je vaš objekt modernog arhitektonskog izričaja (Komadić Toskane, Jednostavno je dobro!), klasičnog (Majstorski rad, Malo juga).

Ukoliko želite nešto luksuzno i veliko, sigurno će vam oko zapeti na temi o 15 metarskom bazenu (Elegancija na 15 metara).

Svi ljubitelji plivanja, pasionirani plivači riješenje mogu pronaći u protustrujnim bazenima koji će ispuniti njihovu potrebu za aktivnim plivanjem (Rascvjetana ljubav). Zajednički nazivnik vanjskih bazena su bazenski pokrovi, kojima smo posvetili cijelu temu.

Kako danas u gradu vlasnici često raspolažu malim parcelama, u temi Moguće i na krovu dali smo ideje za male bazene.

Nešto možda manje poznato kod nas su i bio bazeni kojima smo se u ovo broju posvetili kroz nekoliko članak. Vjerujemo da zaslužuju pažnju jer vlasnicima daju novu dimenziju u svakodnevnom životu, te zahtijevaju aktivnu brigu.

Od bazenske tehnike u ovo broju pozabavili smo se bazenskim čistačima, filtrima i pumpama.

Naši partneri pripremili su zanimljive članke na temu rasvjete te grijanja i hlađenja bazenske vode toplinskim pumpama.

Naslovi Carstvo kamena, U novom svjetlu, Ledenoplava laguna, Počinitelj iz uvjerenja otkriti će vam projekte unutarnjih bazena koji plijene pažnju svojom ljepotom i jednostavnošću.

Sauniranje je sve popularnije i u Hrvatskoj. Sauna može biti smještena u stambenom objektu ali i u maloj prostoriji ili kućici do glavnog objekta. Koje draži pružaju takve saune pročitajte u članku pod nazivom Doživjeti vanjski svijet.

Kako je udahnuti život starim toplicama pokazali smo u reportaži Wellness u pripremi. Toplice „Zelena žaba“, koje je 1937. godine izgradio renomirani češki arhitekt Bohuslav Fuchs, 60 godina su privlačile posjetitelje u Trenčianské Teplice. Kupalištu koje je 2000. godine prestalo raditi, sada je udahnut novi, moderan život.

Svom domu možete udahnuti život i s wellness oazom poput onih koje prikazujemo u člancima Aktivni u spa i Skladno uređeno.

Na kraju ovog iscrpnog pregleda želimo vam uživanje u ovogodišnjem broju. Nadamo se da će vam poslužiti kao izvor ideja i kvalitetnih informacija, a za pitanja i neke dodatne informacije možete nam se obratiti i na mail urednika goran@idejezamene.com.

Srdačan pozdrav,
uredništvo časopisa Bazeni&saune