Bazeni i saune br.21 (2019)

Bazeni i saune br.21 (2019)

Poštovani čitatelji, ova zimsko-proljetna sezona obiluje dobrim vremenom što ide na ruku svima izvođačima i investitorima koji su u bilo kojoj fazi gradnje. To na ruku ide i svima koji planiraju ili su već u fazi pripreme gradnje bazena. 

Nakon dugo vremena Ministarstvo turizma je davalo bespovratna sredstva za gradnju bazena. Do 01.03. bio je objavljen poziv za dodjelu bespovratnih sredstva za subjekte malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva. Bespovratna sredstva dodjeljivala su se i za gradnju bazena minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene. Za apartmane moguće je bilo dobiti sredstva od 40.000- 200.000 kn, a za OPG-ove koji žele imati bazen 30.000-150.000 kn. Nadamo se da će ovakvih poticaja biti još, pa nije na odmet pratiti web stranicu Ministarstva turizma.

Ovogodišnji broj „Bazena&sauna“ posvetili smo dobrim dijelom vanjskim bazenima. Reportaže vanjskih bazena obiteljskih kuća iz raznih dijelova svijeta poslužiti će kao inspiracija da pronađete rješenje koje najbolje odgovara vašim željama i potrebama.

Kroz prikazane reportaže možete pronaći ideju kako postaviti bazen na usko, a dugačko zemljište. Za sve koji se brinu o manjku prostora tu su i reportaže s bazenima na malim površinama.

Oni koji od svojih bazena očekuju više dobro će doći informacije o bazenima s protustrujnim plivanjem.

Donosimo i jednu posebnu poslasticu-bazen sakriven ispod pomične platforme. Oni koji već imaju iskustva s bazenom, sigurno će pročitati reportažu o renoviranju betonskog bazena.

Velika tema koje će mnoge od vas zanimati je „Tajna skladnog vrta za wellness“ u kojoj nam stručnjak za krajobraznu arhitekturu otkriva kako uspješno integrirati bazen u vrt i stvoriti skladnu cjelinu.

Još jedna važna tema za sve postojeće i buduće vlasnike bazena je kako pripremiti bazen za sezonu kupanja.

Što se tiče tehnike u ovom broju bavimo se tehnikom za zagrijavanje bazenske vode.

Kao uvod u teme koje se odnose na saune prikazujemo jedan prekrasan i zanimljiv pivatni wellness. Na tržištu modela sauna postoje kabine od punog drveta i modularne saune. Odabir je stvar vlastitih preferencija jer se i jedne i druge odlikuju odličnim dizajnom i funkcionalnošću.

Vjerujemo da će i vas oduševiti sauna u maloj vikendici na Sjevernom moru koja se principom harmonike može smanjiti pritiskom na gumb. U uvučenom stanju sauna je jedva 60 centimetara široka i nije dublja od normalnog ormara. A u izvučenom stanju s 169 centimetara dubine nudi puno prostora za užitak u sauni.

Tu su zanimljivi i edukativni članci naših partnera te novosti iz svijeta wellnessa.

SADRŽAJ BAZENA I SAUNA 2019

potražite svoj primjerak magazina na svim kioscima