SAVRŠENA ILUZIJA (BIS br.15)

SAVRŠENA ILUZIJA (BIS br.15)

Ovaj bazen u podrumu vrlo je skučenih mjera, ali zato će svog vlasnika razmaziti bogatom opremom. Osim toga, izgled prostorije sve je samo ne običan.

Vlasnici ovog bazena godinama su bili u posjedu visokovrijednog vanjskog bazena pa su tako tijekom lijepog vremena svaku slobodnu minutu provodili uz njega: stoga je u njima sazrijevala ideja o tome kako svoje uživanje u plivanju učiniti neovisnim o vanjskim vremenskim uvjetima poput kiše, snijega i hladnoće. Rješenje se nametnulo samo od sebe: bazen unutar vlastita četiri zida.

Tijekom temeljite obnove kuće, ideja kojom se do tada samo koketiralo, dobila je svoj konkretan oblik:
u podrumu kuće tijekom renoviranja trebalo je ostati dovoljno manevarskog prostora za osmisliti komfornu bazensku salu uz potporu najmodernije bazenske tehnike. Ideja je bilo pregršt, no prostor za provedbu bio je ograničen. Osim toga, i uz najjasnije danje svjetlo podrum je djelovao, najblaže rečeno, mračno.

Zato se posegnulo za kreativnošću svih sudionika u projektu kako bi se tom tmurnom i mračnom prostoru podarila privlačna i veličanstvena atmosfera.

Tako je nastao promišljen svjetlosni koncept koji je bazenu u podrumu podario sasvim poseban izgled gdje je do punog izražaja došla modelirana umjetna stijena i ispod stropa smješten vodopad. Zid od ogledala koji se pruža cijelom dužinom bazena prostor je učini optički puno većim.

Zanimljiv detalj: taj zid istovremeno služi i kao skrovište za bazenski pokrov s obzirom na to da su vlasnici htjeli što je moguće diskretniji pokrov koji bi bio smješten ispod površine poda, ali to nije bilo tehnički izvedivo.

Sam bazen također nije mogao samo tako biti smješten unutar prostora već je s prednje strane pokriven zidom koji je individualno ukrašen umjetnim stijenama od porobetona. U skladu s time su između gornjeg ruba bazena i stropa postavljena četiri stupa koji u potpunosti doprinose iluziji antiknog kupališta.

 

pročitajte više u BAZENI I SAUNE br.15