JASNA ELEGANCIJA (BIS br.15)

JASNA ELEGANCIJA (BIS br.15)

Kod renoviranja unutarnjeg bazena vlasnici su veliku važnost posvetili odgovarajućem dizajnu s lijepim svjetlosnim efektima.

Ništa nije vječno: nakon gotovo dva desetljeća uživanja u bazenu, vlasnici su se odlučili za obnavljanje i ugradnju novog bazena. Nakon duže potrage pronašli su i pouzdanog partnera za bazensku tehniku. Najprije su intenzivno razmišljali o dizajnu unutarnjeg bazena pri čemu su unajmili arhitekticu za unutarnje uređenje iz Hamburga i diplomiranog građevinskog inženjera koji su njihove ideje i vizije pretvorili u stvarnost.

Njihova glavna želja bila je da kod renoviranja budu istaknute čiste i jasne linije bez korištenja mediteranskog dizajna. Nadalje, bazen je trebao imati optičku poveznicu s omiljenim mjestom za odmor obitelji smještenim na istočnoj obali SAD-a i karakteristike akvarija. Stoga su zidovi obloženi staklenim mozaikom s motivima riba i školjaka da bi se stvorio osjećaj mora. Da bi se pojačao željeni učinak, arhitektica je unutrašnjost sale obložila pločicama boje pijeska koje su otporne na klizanje.

Uravnotežen svjetlosni koncept

Poseban highlight renoviranog prostora je koncepcija osvjetljenja u sali: u bazen su postavljene četiri LED svjetiljke, a u stropne grede niz LED svjetiljki koji se može po potrebi prigušiti i mijenjati boje. Ovisno o raspoloženju, vlasnik bazena preko ekrana osjetljivog na dodir može mijenjati boje prema vlastitom nahođenju. Ovaj koncept proširen je s oko 150 svjetlosnih točki na stropu – riječ je o posebnim LED kristalnim svjetlima. Cjelokupnom bazenskom tehnikom i osvjetljenjem upravlja se putem posebnog ekrana osjetljivog na dodir koji isporučuje odabrana tvrtka i kojim se može upravljati iz centrale same tvrtke.

 

pročitajte više u BAZENI I SAUNE br.15