Uživati u životu – Bazeni i saune br.18

Uživati u životu – Bazeni i saune br.18

Uživati u životu – Bazeni i saune br.18

BiS 18 4Skora zaslužena mirovina za investitore je značila početak razmišljanja o ovoj bliskoj budućnosti. Još uvijek se njihov život odigrava duboko na jugu Njemačke, ali se bračni par dogovorio da će nakon završenog radnog vijeka težište življenja preseliti u staru, voljenu domovinu. U potrazi za adekvatnim mjestom gdje bi uživali u mirovini, živjeli obitelj i njegovali prijateljstva slučajno su naletjeli na ovo zemljište i bili su od početka oduševljeni.

BiS 18 3„Prekrasan pogled na dolinu je prevagnuo i to je bila odluka koju smo doslovce donijeli iz trbuha i radi koje smo i danas još uvijek sretni“, ispričao je gazda kuće vidljivo zadovoljan s rezultatom. Budući da je onome što je u međuvremenu postalo pravom prirodnom oazom za življenje prethodilo puno posla.
Preuređenje stambene kuće koju su zatekli na zemljištu ispostavilo se prezahtjevno tako da je donesena odluka o rušenju i novogradnji. Umjesto starog vanjskog bazena u vrt se uselio bazen od karbon keramike. Nakon gotovo godinu dana svi su radovi bili gotovi, a obitelj se mogla useliti u svoj novi dom čija su vrata bila otvorena za javnost povodom dana arhitekture savezne pokrajine Rheinland-Pfalz 2014.

 

BiS 18 2PROMIŠLJENO PROJEKTIRANJE

Gradnja bazena povjerena je tvrtki GartenSzenario u kojoj su investitori pronašli cjelovitog i pouzdanog poslovnog partnera. Odluka je brzo pala na karbonsko-keramički bazen kojeg su vidjeli na izložbi i koji je svojom mjerom od 7,65 x 3,7 metara odgovarao njihovim zamislima.
Unatoč veličini zemljišta koja do zida od prirodnog kamena koji je protuteža padini iznosi 2500 četvornih metara želja obitelji bila je da bazen „ne zauzme tako veliku površinu u vrtu“. Dobro promišljena odluka što potvrđuje i skladan ukupan dojam. S ciljem da se zadovolji i sportska strana ugrađen je uređaj za protustrujno plivanje. Niski pokrov od četiri segmenta koji se uvlače jedan u drugi štiti bazen od toplinskih gubitaka i onečišćenja. Osim toga pokrov služi produženju sezone plivanja. Za bračni par bilo je bitno da cijeli vrt zaštite od pogleda iz vana. Gore prema obronku to nije bio problem jer zemljište do vrha brda pripada posjedu.BiS 18 1

više pročitajte u magazinu Bazeni i saune br. 18