BAZEN U KAMENU – (BAZENI I SAUNE br. 16)

BAZEN U KAMENU – (BAZENI I SAUNE br. 16)

Bogatstvo kamena

 

Ovaj privlačan bazen u pravom smislu riječi prikazuje bogatstvo kamena. Njegova unutrašnjost, kao i okolina, u potpunosti su prekriveni prirodnim kvarcitom

Onaj tko ima tvrtku koja gradi bazene, također želi vlastiti u svom vrtu. Vlasnici ovog primjerka obiteljski se bave gradnjom bazena i već nekoliko desetljeća posjeduju bazen koji je sastavni dio njihovog vrta. Sve u svemu, 4 x 8 m velik, gotov bazen nakon toliko godina upotrebe morao se podvrgnuti renoviranju.

Novi bazen na otvorenom trebao je biti veći te s mjerama 4,5 x 9 m ponuditi puno više mjesta za plivanje. Sustav protustrujnog plivanja osloboditi će sportske ambicije, a masažna stanica sa šest mlaznica članovima obitelji osigurati će opuštanje svih mišića od glave do pete. Djeca će s druge strane, sigurno uživati u ronjenju kroz mjehuriće.

Zahvaljujući srebrnom kvarcitu i njegovoj svijetloj boji, cijeli bazen izgleda poput velikog planinskog izvora. Preko pažljivo ispoliranog kamena, svježa voda u ravnomjernom mlazu klizi kroz otvor od samo dva centimetra prema sakrivenim preljevnim kanalićima. Površina oko bazena također je prekrivena kvarcitom, ali u ovom slučaju u obliku nepravilnih poligonalnih ploča što pojačava mediteranski karakter cijelog kompleksa – takav izgled dodatno ističu simetrične, polukružne u centru postavljene rimske stepenice.

 

Više o temi pročitajte u magazinu

BAZENI I SAUNE br.16